dijous, 8 d’octubre del 2009

Entrenes amb solera (II) - Trail Penyaescabia-Naiximent del Palància

Torne amb un altre entrene que em va donar molt bones sensacions, en esta ocasió es tracta d'un recorregut que vaig fer per la zona del naiximent del Palància a Bejís (Castelló) i que inclou també l'ascensió al cim més significatiu de la zona, el Penyaescabia amb 1.341 m.
La ruta és circular amb inici i arribada a l'area recreativa de la font dels "Cloticos" a la qual s'arriba fàcilment des de la població abans esmentada.
Comença amb un trós de 2 km per carretera (ideals per a calfar) fins arribar al naiximent d'una pista forestal que de seguida s'empina cap a la serra. Un cop arribats a l'alçada on naix el senderol que puja al Penyaescabia (senyalitzat), agafem este i pujem per una costa molt forta fent zigazagues fins eixir a un bosquet ja als peus del pic, per enfilar-nos al qual ja només resta superar uns contraforts de roca.
Continuem la ruta desfent el camí fins tornar a la pista forestal que agafem en el sentit contrari al que hem vingut i despres anem a buscar un altre sender (desviament senyalitzat) que ens baixa per un barranc reseguint un riuet que va a morir just a l'inici del cami al naiximent del riu Palància, ací podem acostar-nos fins a este ja que és un indret preciós, aixó si cal anar en compte perque de vegades ens banyarem els peus per arribar.
Un cop vist el naiximent, tornem cap arrere i enfilem per una pista que sense deixar-la ens tornarà a la font on haviem deixat el cotxe.
La ruta es queda en uns 22 km i també és molt corredora per els llargs trams de pista i baixades que té, tot i que el desnivell de pujada també és considerable però està concentrat a la primera part. Vos deixe enllaç a la ruta en wikiloc i imatge:
trail Penyaescabia a wikiloc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada