dimarts, 13 d’octubre del 2009

La Safor i Travessa pels Ports de Besseit (I)

Bé un altre pont (9, 10, 11 i 12 d'octubre) aprofitat fent el que més m'agrada: gaudir de la muntanya, de vegades caminant, de vegades corrent, però sempre a la muntanya.
Este pont ha sigut una mica express, ja que per "exigencias del guión" hem hagut de combinar per un costat el plà que teniem traçat de anar de travessa pel massís dels Ports, amb l'obligació auto-imposada de preparar una ruta de les que el Grup de Muntanya Viarany estem encarregats de preparar per al proper Aplec Excursionista dels PPCC a la Valldigna.
Així que en primer lloc, el día 9 d'Octubre (diada dels valencians) ens va tocar matinejar i a les 6 del matí ja enfilàvem carretera fins al saforenc poble de Villalonga, on realitzariem la ruta al pic de la Safor que com dic ens toca preparar als de Viarany per a l'Aplec. El que necessitàvem sobretot era el track de la ruta així que 3 valents i el meu gps ens disposàrem a fer esta bonica ruta en la seua versió "dureta", per cert jo la tenia molt fresca en la memòria gràcies a que comparteix traçat amb la part central de la ultra-trail "Botamarges" que vam fer encara no fa un mes.
Com deia el traçat que seguirem era el més dur dels possibles ja que ens interessa que siga una ruta llarga i dura (som així de cabronets jeje), per tant deixàrem el cotxe a la cantera de Villalonga i seguirem per la via verda fins arribar al desviament del PR cap a la Font de la Mata, aixina aconseguiem acumular tot el desnivell des de baix. Pujaren al pic, ferem un esmorzaret i enfilarem per l'altre costat en direcció a l'Orxa, des d'allí ja només ens quedava tornar pel planer i còmode traçat de la via verda de nou fins al cotxe.
Al final 27 km de ruta amb un desnivell acumulat d'uns 1000 metres, aixó per al que volem està molt bé i situa esta ruta com la més dura del futur Aplec (la dels matxaques per a que ens entengam!).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada