dimarts, 13 d’octubre del 2009

La Safor i Travessa pels Ports de Besseit (II)

Sense pràcticament temps, tornàrem de Villalonga i agafàrem els trastos per a empalmar amb el següent: la travessa que havíem previst pels Ports de Besseit. Com que se'ns havia passat el dia amb l'altra ruta, haguèrem de fer nit a Sant Mateu aprofitant la sempre benvolguda hospitalitat dels amics Vicent i Aurora, que per qüestions laborals resideixen a eixa bonica vila del Maestrat.
Al dia següent i de bon matí començàrem per fí el plà previst, la idea era fer una ruta circular fent servir com a "base d'operacions" el refugi lliure del Mas del Frare, a l'indret conegut com a Casetes Velles. Per tal d'arribar a este, ferem una ruta un tant "jevi" que Guillem havia preparat i que eixint del àrea de lleure de "la Vall" pujava per l'anomenada "Canal d'Enganyó" per a després anar a buscar "El teixet", lloc on dinarem i per fí la Portella Calça i Casetes Velles.Fins a eixe moment tot anava com estava previst, però va i resulta que el refugi està ocupat, canvi de plans!!! i a més no tenim aigua!! de nou a consultar el mapa i pensar una alternativa: baixar fins a la font del Teix arreplegar aigua i dormir de vivac un mica més avall en un bosquet (per cert estava ple d'aranyes, menuda nit).
Al s'endemà, en plan tranqui anarem fins a les gúbies del Parrisal, uns bonics tolls i engorjats que ha format el riu del mateix nom i un parell de bojos s'atreviren a banyar-se a l'aigua congelada d'aquell congost.
Com que havíem amagat les motxilles al lloc del vivac, tornarem a per elles i enfilarem per tal de completar una llaaaaarga ruta pels Ports, anarem per un senderol perdut que ens puja per un barranc des de l'anomenat Mas de l'Amat fins a la carena darrere de la qual teniem la zona de Vallcaneres altes, ací com que es feia de nit decidirem continuar per la pista (el primer pla era anar pel GR) i arribar fins a la font del Retaule, ja en plena Fageda on tornàrem a fer vivac.
Per acabar el pont, el dia 12 matinejarem ja que jo tenia que estar a Xàtiva a l'hora del dinar (familia mana), i encara de nit amb els frontals baixarem per la portella Calça i seguint el bonic sender de les Faixes Tancades arribarem fins al cotxe.
En resum, un bonic pont, on no he parat ni un minut, per cert el pont el conte com a part del "mini-plan" d'entrenament per a la k25 així que a vore si ha servit, ja vos contare el dissabte.



2 comentaris:

  1. Com t’agrada eixa sona eh? La canal no l’he feta, però he vist algun reportatge i sembla jevi jevi.
    Felicitats per el bloc. M’està agradant molt.

    ResponElimina
  2. Gràcies pel comentari Àngel, crec que eres el primer a comentar al bloc jejej!!! ja saps q soc un enamorat dels Ports, en quant puc tire cap allà!!

    ResponElimina